Saturday, November 2, 2013

PKR yakin ada lonjakan sokongan kepada PAS

Muhammad Faizal,
JERAI: Pengerusi PKR Kedah, Datuk Johari Abdul yakin dengan perancangan serta gerak kerja yang dilakukan membabitkan lima daerah mengundi di kawasan kubu kuat Umno akan ada lonjakan sokongan kepada PAS.

Lima daerah mengundi iaitu membabitkan Unit Peti Undi (UPU) Selengkoh, Sungai Daun, Sungai Kering, Dulang Kechil dan Dulang Besar.

Pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), PAS mengalami kekalahan di lima UPU tersebut.

Bercakap pada sidang media di Markas Induk Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Sungai Limau, Johari menjelaskan gerak kerja yang dilaksanakan PKR berjalan seperti yang telah dirancang.

"Strategi kita berjalan dengan lancar seperti ceramah dan juga pertemuan dengan pengundi-pengundi di semua peringkat lapisan.

"Dalam pada itu kita turut mengadakan pemeriksaan kesihatan di kelima-lima UPU tersebut dan sambutan yang kita perolehi amat memberangsangkan.

"Saya pasti dan berkeyakinan dengan apa yang kita perolehi sepanjang kempen yang hanya tinggal dua hari lagi akan ada satu lonjakan sokongan pengundi dari UPU yang dikatakan kubu kuat Umno itu," jelasnya yang juga Ahli Parlimen Sungai Petani.

Katanya lagi, PKR akan mempertingkatkan lagi gerak kerja bagi memastikan pada PRK kali ini Pakatan Rakyat terutamanya PAS berjaya menembusi kelima-lima UPU tersebut.

Johari yang meminta pengundi berwaspada dan bersikap matang dalam membuat pemilihan pada hari pengundian nanti apabila Umno akan menggunakan pelbagai helah termasuk memberi bantuan dan duit kepada pengundi di saat-saat akhir tempoh berkempen.

Sementara itu, Pengarah Jawatankuasa Induk PRK Sungai Limau, Datuk Mahfuz Omar juga yakin pada PRK kali ini satu lonjakkan baru akan berlaku.

Katanya, PAS yakin dengan kemampuan dan segala perancangan yang dilakukan, PKR dapat menembusi kubu kuat Umno dan seterusnya memberi peningkatan sokongan kepada calon PAS pada 4 November nanti.

Sumber harakahdaily

No comments:

Post a Comment